Ринок небанківських фінпослуг у січні залишили 65 учасників - Нацбанк

Ринок небанківських фінпослуг у січні залишили 65 учасників - Нацбанк

Інфографіка
Укрінформ
Станом на 31 січня 2024 року на ринку небанківських фінансових послуг було 1058 учасників; у січні з'явилися три нових гравці, а 65 учасників залишили ринок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Кількість учасників небанківського фінансового ринку в січні зменшилася з 1120 (станом на 31 грудня 2023 року) до 1058 (станом на 31 січня 2024 року), кількість банків залишилася незмінною – 63", - йдеться в повідомленні.

Із реєстрів примусово виключено 58 учасників ринку небанківських фінансових послуг: 29 фінансових компаній, двох страховиків, 21 ломбард та шість лізингових компаній. Дві фінансові компанії, чотири кредитні спілки та одну лізингову компанію виключено з реєстрів за ініціативою заявника. Водночас до реєстру включено три страхових брокери.

Протягом січня шістьом фінансовим компаніям, трьом ломбардам, чотирьом кредитним спілкам та трьом лізинговим компаніям анульовано всі ліцензії добровільно (на підставі поданих ними заяв), а ще одному страховику – примусово (як захід впливу). Двом фінансовим компаніям анульовано частину з наявних ліцензій за їх ініціативою.

Станом на 31 січня на небанківському ринку працювали 528 фінансових компаній (у грудні було 559), 87 страховиків non-life (було 89), 12 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом, 125 ломбардів (було 146), 129 кредитних спілок (було 133), 69 лізингових компаній (було 76), 36 страхових брокерів (було 33), 71 колекторська компанія (кількість не змінилася). Крім того, на ринку визнано 19 банківських груп (кількість не змінилася) та 20 небанківських груп (кількість не змінилася).

Читайте також: Нацбанк пом'якшує низку валютних обмежень

На платіжному ринку діє 19 платіжних систем, створених резидентами, враховуючи державні (було 21), та 16 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами (кількість не змінилася). Скасування реєстрації двох платіжних систем відбулося за зверненням операторів цих платіжних систем (тобто добровільно).

Як повідомлялося, ринок небанківських фінпослуг у грудні залишили 53 учасники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-