Китай відкрив ринок для українського меду

Китай відкрив ринок для українського меду

Укрінформ
Українські виробники меду відтепер можуть постачати свою продукцію на ринок Китайської Народної Республіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що Україна та Китай провели всі етапи погодження форми сертифіката на експорт меду і процедура відкриття ринку, яка розпочалась ще у 2019 році, офіційно завершена.

«Це перший ринок експорту, який Держпродспоживслужба відкрила в цьому році. Було зроблено великий обсяг роботи, проведено безліч зустрічей, переговорів, здійснено аудит державної системи контролю в Україні», - наголосив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Погоджена форма сертифіката здоров’я на експорт меду з України до Китайської Народної Республіки оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Міжнародне співробітництво».

Відомство рекомендує потенційним експортерам меду ознайомитись з методичними рекомендаціями для державних ветеринарних інспекторів України та операторів ринку, які мають намір здійснювати експорт меду до КНР.

Читайте також: Японія почала експорт додаткових обсягів українського меду

У Держпродспоживслужбі зауважують, що ринок Китаю є дуже перспективним для експорту продукції українського виробництва і його відкриття для українського меду значно розширює можливості для вітчизняних виробників.

Як повідомлялося, Китай вже відкрив свій ринок для українських виробників: кукурудзи, молока та молочних продуктів, сої, ячменю, шротів та жомів, яловичини, а також замороженої лохини та чорниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-