У розслідуванні австрійської прокуратури в справі щодо ексголови НБУ фігурують чотири особи

У розслідуванні австрійської прокуратури в справі щодо ексголови НБУ фігурують чотири особи

Ексклюзив
Укрінформ
Прокуратура Австрії у справах економічних та корупційних злочинів (WKStA) веде розслідування щодо колишнього голови Національного банку України Кирила Шевченка та ще трьох інших осіб у справі про розтрату (Untreue) та відмивання грошей.

Відповідну інформацію в австрійських ЗМІ непрямо підтвердив власному кореспонденту Укрінформу в Австрії речник WKStA Рене Рупрехт.

"Я можу підтвердити, що ми проводимо розслідування у зв'язку з цим проти чотирьох підозрюваних у розтраті та відмиванні грошей. У зв'язку із зобов'язанням щодо захисту особистих прав я, на жаль, не можу надати яку-небудь інформацію про конкретних учасників процесу", - відповів Рупрехт на запит із проханням підтвердити інформацію в ЗМІ про розслідування WKStA проти ексголови Нацбанку України.

Напередодні видання Der Standard повідомило, що австрійські суди відхилили запит України на екстрадицію колишнього голови Нацбанку Кирила Шевченка, який втік до Австрії восени 2022 року після того, як його звинуватило НАБУ в причетності до розкрадання 200 млн грн Укргазбанку. Відмову в екстрадиції пояснили тим, що Австрія зараз нікого не передає Україні через стан війни в країні.

Водночас, як зазначила австрійська газета, "злочини, в яких звинувачують Шевченка в Україні, також караються в цій країні". З огляду на це видання, посилаючись на наявну в нього інформацію, повідомило про те, що Прокуратура Австрії у справах економічних та корупційних злочинів "зараз проводить розслідування у справі про розтрату проти українця та інших обвинувачених". При цьому зазначалося, що WKStA не надає жодної інформації про це непублічне провадження.

Читайте також: Ексголову Нацбанку Шевченка оголосили у міжнародний розшукСАП

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня 2022 року НАБУ оголосило у розшук трьох посадовців Укргазбанку, які, за версією слідства, причетні до розкрадання понад 200 млн грн.

Серед фігурантів справи — ексочільник НБУ Кирило Шевченко.

6 жовтня НАБУ повідомило йому про підозру.

8 грудня Вищий антикорупційний суд заочно арештував Кирила Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-