Росіяни два дні поспіль обстрілювали прифронтову підстанцію Укренерго

Росіяни два дні поспіль обстрілювали прифронтову підстанцію Укренерго

Укрінформ
Увечері 6 лютого загарбники знову обстріляли підстанцію НЕК "Укренерго" на сході України. Ракетна атака на завдала критичних пошкоджень енергосистемі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Вчора ввечері росіяни знову обстріляли підстанцію «Укренерго», що знаходиться в прифронтовому районі на сході", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що високовольтні лінії електропередачі Укренерго працюють у нормальному режимі. Ранкова ракетна атака не мала критичних наслідків для стабільної роботи енергосистеми.

Читайте також: Енергосистема попри масовану атаку стабільна, відключення не плануються - Шмигаль

Повідомляється також, що у ніч на 7 лютого Україна надавала аварійну допомогу енергосистемі Польщі, забравши у період із 00:00 до 06:00 надлишок електроенергії загальним обсягом 1200 МВт-год.

Добовий максимум споживання в Україні 6 лютого був на 1% більший порівняно з показниками 5 лютого. Станом на 09:30 середи рівень споживання електроенергії на 5,8% менший за відповідний показник попереднього дня.

Протягом доби в аварійний ремонт виведено 2 енергоблоки на теплових електростанціях. На атомних електростанціях знижено потужність роботи одного з енергоблоків для проведення ремонтних робіт.

Читайте також: Через російську атаку є знеструмлені споживачі у Києві, Миколаєві та Харкові

Експорт електроенергії 5 лютого здійснюється в нічні та денні години у Словаччину, Румунію та Молдову загальним обсягом 1 021 МВт-год. Імпорт запланований упродовж всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3 834 МВт-год.

Як повідомлялося, 5 лютого у східному регіоні Росія завдала артилерійського удару по одній із підстанцій НЕК «Укренерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-