В «Українському Дунайському пароплавстві» сформують наглядову раду

В «Українському Дунайському пароплавстві» сформують наглядову раду

Укрінформ
Уряд включив ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» до переліку особливо важливих для економіки субʼєктів господарювання державного сектору для подальшого формування на підприємстві наглядової ради.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Включено приватне акціонерне товариство «Українське Дунайське пароплавство» до переліку особливо важливих для економіки субʼєктів господарювання державного сектору економіки, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, призначення керівників та членів наглядових рад яких здійснюється за участю комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств», - ідеться в повідомленні.

Відповідні зміни внесені до постанови Кабміну від 3 вересня 2008 року №777 «Про проведення конкурсного відбору керівників субʼєктів господарювання державного сектору економіки».

Читайте також: Дунайське пароплавство готує до модернізації перше самохідне судно

Крім того, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови від 31 травня 2022 року №643 «Деякі питання управління обʼєктами державної власності на період воєнного стану», що дасть можливість сформувати наглядову раду ПрАТ «УДП» через прозорий конкурс.

Як повідомлялося, наприкінці червня 2023 року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і Міжнародна фінансова корпорація уклали угоду про залучення приватних інвестицій для модернізації та розширення флоту ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-