Дефіциту в енергосистемі України немає

Дефіциту в енергосистемі України немає

Укрінформ
В енергосистемі України станом на 4 лютого дефіциту електроенергії не спостерігається, у резерві наявні десять блоків та корпус теплової генерації, які будуть задіяні в разі потреби.

Про це Міністерство енергетики повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зауважили у відомстві, станом на ранок неділі енергосистема збалансована, ситуація під контролем.

З аварійного ремонту виведені блок та корпус теплової електростанції (ТЕС).

Увечері 3 лютого зафіксований артилерійський удар по території біля підстанції ПС 330 кВ у Харківській області. У районі тривають бойові дії.

У Дніпропетровській області після ліквідації наслідків масштабних ворожих обстрілів у зв'язку з технічними причинами вимикалися дві повітряні лінії 150 кВ – без живлення залишився енерговузол. Знеструмлені були декілька підстанцій Укренерго напругою 330 кВ, на місцевій ТЕС аварійно вимкнувся блок, без електропостачання залишилися побутові споживачі та залізниця (виникли порушення руху поїздів). На цей час лінія вже включена в роботу.

У зв'язку з технічними причинами вимикалися також лінія та підстанції у Львові – без електрики опинилися побутові споживачі. На цей час усі заживлені за резервною схемою.

На поточну добу очікується імпорт електроенергії обсягом 7400 МВт/год. Також передбачений експорт – 690 МВт/год.

Читайте також: Зеленський - про пошкоджену підстанцію Укренерго: Відправили на Дніпропетровщину фахівців та ресурси

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого в енергосистемі країни фіксувався профіцит електроенергії, надлишки були передані до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-