НАБУ проводить обшуки в «Укрнафті» - джерело

НАБУ проводить обшуки в «Укрнафті» - джерело

Укрінформ
Працівники Національного антикорупційного бюро проводять обшук у приміщенні «Укрнафти».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерело.

«Детективи проводять в «Укрнафті» слідчі дії», - сказав співрозмовник агентства.

Як зазначили у пресслужбі компанії, «Укрнафта» надала усі необхідні пояснення та інформацію, необхідну для перевірки.

"Всю необхідну інформацію за запитами НАБУ було надано. Компанія впевнена у тому, що перевірка виявить повну відповідність процесів українському законодавству, оскільки неухильно та чітко дотримується усіх правил та вимог у своїй діяльності", - повідомили у пресслужбі компанії.

У компанії зазначили, що з початку 2023 року Укрнафта діє як замовник відповідно до закону про публічні закупівлі, і почала у повній мірі застосовувати всі визначені цим законом процедури, в тому числі і використання державної системи закупівель Prozorro.

Укрнафта закуповує устаткування для видобутку, нафтосервісу та інтенсифікації, а також обладнання, необхідне для технологічних процесів, впроваджуючи міжнародні стандарти The American Petroleum Institute на заміну застарілим радянським, російським та білоруським галузевим підходам.

Читайте також: Укрнафта перерахувала до бюджету ₴21 мільйон від управління арештованими АЗС Glusco

Як повідомлялося, «Укрнафта» є найбільшою нафтогазовидобувною компанією України, видобуває понад 86 % нафти, 28 % газового конденсату та 16 % газу від загального видобутку вуглеводнів в Україні. 

Розробляє родовища вуглеводнів на території двох нафтогазоносних ресурсів України, що охоплюють Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Сумську, Чернігівську, Полтавську та Харківську області, 2 571 нафтових та газових свердловин, 563 АЗС у 26 регіонах України.

50% + 1 акція компанії належить "Нафтогазу України".

5 листопада 2022 року було ухвалене рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам. Цією часткою управляє Міністерство оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-