На кордоні з Польщею перебувають близько 600 вантажівок

На кордоні з Польщею перебувають близько 600 вантажівок

Укрінформ
На кордоні з Польщею наразі перебувають близько 600 вантажівок.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Рух забезпечується досить інтенсивний. Станом на ранок на території Польщі в чергах на всіх чотирьох напрямках, які блокувалися, перебувало 600 вантажівок. Найбільше навпроти пункту пропуску "Краківець". Але при тій інтенсивності руху, яка є, вантажівки швидко можуть перетнути кордон" - зазначив Демченко.

За його словами, зараз за добу через пункт пропуску "Ягодин" в обидва напрямки проходять від 1000 до 1400 вантажівок, "Краківець" - 600, у пунктах "Рава-Руська" та "Шегині" - по 500 вантажівок за добу.

Як додав Демченко, пасажиропотік через кордон наразі не є високим - 65-75 тис. осіб за добу в обох напрямках. Кількість людей, які вʼїжджають та виїжджають з України, приблизно однакова. Так само відсутні черги на кордонах.

Читайте також: Україна й Польща розпочали обмін листами на технічному рівні щодо експортних ліцензій

Нагадаємо, 29 січня близько 800 вантажівок перебували у чергах на території Польщі у напрямку пункту пропуску "Ягодин".

6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Увечері 16 січня перевізники завершили акцію протесту на кордоні - усі пункти пропуску розблоковані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-