Турецький аналог Amazon планує вийти на український ринок

Турецький аналог Amazon планує вийти на український ринок

Укрінформ
Туреччина зацікавлена не тільки у високотехнологічному сектору та оборонній промисловості України, а й у сфері легкої промисловості та виробництві модних речей.

Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко із технічним директором та співвласником компанії Baykar Defence Сальчуком Байрактаром і президентом компанії Trendyol Group Четіном Чагаляном, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Перш за все для України важливі іноземні інвестиції у високотехнологічний сектор та оборонну промисловість. Але не треба забувати й про інші галузі. Адже українські виробники мають збільшувати виробництво та експортний потенціал, щоб виходити на нові ринки», - наголосила Свириденко.

Під час розмови сторони обговорили хід будівництва заводу з виробництва безпілотників компанії Baykar Defence в Україні та перспективи їх виробництва і експорту з використання українських двигунів. Але не тільки про виробництво військової продукції говорили на зустрічі. Турецька компанія Trendyol Group (контролюється китайською компанією Alibaba Group), яка є маркетплейсом, що працює в багатьох країнах ЄС, Туреччині та на Близькому Сході, і спеціалізується у сфері моди та роздрібної торгівлі, планує найближчим часом вийти на український ринок.

Читайте також: Компанія Baykar інвестує в Україну $100 мільйонів

Така співпраця має стати взаємовигідною, як для турецького аналога Amazon, який отримає можливість реалізовувати товари в Україні, так і для українських виробників, які зможуть скористатись можливостями популярного маркетплейса і продавати свої товари на експорт в інші країни.

«Українська індустрія моди добре розвивається навіть попри війну. Для нас дуже важливо надати можливість вітчизняним виробникам і брендам отримати можливості доступу до нових ринків, щоб вони змогли експортувати свою продукцію у ще більшу кількість країн. Тому ми вітаємо майбутню співпрацю турецького та українського бізнесу. Загалом нас цікавить доступ якомога більшої кількості українських компаній на глобальний ринок», - зазначила Свириденко.

Читайте також: Навіть під час війни можна ефективно залучати приватні інвестиції у сектор економіки

Як повідомлялось, на Форумі з відновлення України, що проходить у Стамбулі, створена спільна робоча українсько-турецька група з відбудови, яка підтримуватиме інфраструктурні проєкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-