В Україні стартував пілотний проєкт пост-митного контролю

В Україні стартував пілотний проєкт пост-митного контролю

Укрінформ
Держмитслужба розпочала пілотний проєкт щодо здійснення пост-митного контролю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держмитслужба.

"Проведення пост-митного контролю полягає у перевірці інформації, зазначеної в митній декларації, та поданих документів", - йдеться у повідомленні.

Основними напрямами здійснення пост-митного контролю є: контроль за правильністю визначення бази оподаткування, контроль за правильністю класифікації товарів згідно з УКТЗЕД, контроль за визначенням країни походження товарів, тощо.

Пост-митний контроль не проводиться щодо всіх митних оформлень. Проведення пост-митного контролю конкретних митних оформлень здійснюється митницею оформлення за результатами застосування системи управління ризиками.

Також здійснення пост-митного контролю можливе лише щодо митних декларацій, оформлення яких завершено не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку здійснення пост-митного контролю.

Під час проведення такого контролю митниця, яка здійснила митне оформлення товару, може запитати документи, які не подавались до митного оформлення але містять відомості, що дозволяють перевірити заявлені у митній декларації дані.

Читайте також: На митному посту «Тиса» ліквідували масштабну корупційну схему

Пост-митний контроль не є документальною перевіркою дотримання вимог законодавства України з питань митної справи. Податкові повідомлення-рішення за результатами проведення пост-митного контролю не виносяться.

Водночас результати пост-митного контролю враховуються системою управління ризиками та під час відбору підприємств для проведення документальних перевірок у подальшому.

Як повідомлялось, у минулому році завдяки дії положення Конвенції про процедуру спільного транзиту (New Computerized Transit System, NCTS), було оформлено 41 тис. транзитних декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-