НКРЕКП зупинила ліцензії Білоцерківської ТЕЦ

НКРЕКП зупинила ліцензії Білоцерківської ТЕЦ

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зупинила дію ліцензій Білоцерківської теплоелектроцентралі на виробництво тепла та електрики до 23 липня 2024 року.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 30 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дія ліцензій зупинена за зверненням Білоцерківської ТЕЦ, що надійшли до НКРЕКП на початку січня. Причиною є зміна власника підприємства.

Як повідомлялося, Київська обласна військова адміністрація разом із громадою Білої Церкви шукає інвестиції, щоб забезпечити відновлення ТЕЦ у Білій Церкві. Тільки капремонт електричної частини ТЕЦ і турбіни, за оцінками фахівців, становить понад 300 млн грн.

Читайте також: НКРЕКП затвердила нову програму відповідності Оператора ГТС України

Білоцерківська ТЕЦ у грудні 2023 року перейшла у власність громади Білої Церкви. У 2015 році 40% статутного капіталу ТЕЦ стали заставою за наданими банку «Фінанси та Кредит» кредитами рефінансування. Власником банку був Костянтин Жеваго.

Із 2016 року почалися судові процеси через непогашення заборгованості за кредитами. Банк "Фінанси та кредит" був віднесений до категорії неплатоспроможних у вересні 2015 року й наразі перебуває у стані ліквідації. Колишній власник банку Жеваго перебуває закордоном, ДБР намагається повернути його в Україну.

Фото: espreso.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-