НКРЕКП затвердила нову програму відповідності Оператора ГТС України

НКРЕКП затвердила нову програму відповідності Оператора ГТС України

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нову програму відповідності Оператора ГТС України з урахуванням змін структури компанії та можливості виробляти електроенергію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОГТСУ

"Програма передбачає комплекс антидискримінаційних заходів з боку сертифікованого незалежного оператора ГТС і моніторинг виконання цих заходів", - ідеться в повідомленні.

Перша програма відповідності була затверджена ще у 2020 році, відповідно до європейських вимог сертифікації операторів.

Однак у 2023 році відбулось кілька важливих подій для Оператора ГТС України. Зокрема, Верховна Рада України оптимізувала структуру власності товариства та, у зв’язку з військовою агресією російської федерації і завдання ударів по об’єкта критичної інфраструктури, енергетичного комплексу держави, надала можливість здійснювати діяльність з виробництва електричної енергії, щоб значно знизити ризики порушення безпеки її постачання.

Читайте також: Регулятор затвердив річну інвестпрограму Укренерго

"Ці зміни і є підставою оновлення програми відповідності. Адже Оператор ГТС повинен дотримуватись вимог про відокремлення і незалежність з урахуванням нових умов та змін законодавства", - акцентували у товаристві.

Як повідомлялося, наприкінці липня 2023 року Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №9311-1 про оптимізацію структури ТОВ "Оператор газотранспортної системи України".

Президент Володимир Зеленський 30 серпня 2023 р. підписав закон про оптимізацію структури власності ТОВ «Оператор ГТС України».

Фото: tsoua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-