У Польщі на кордоні в бік України стоять близько 1300 вантажівок, очікування незначне - Демченко

У Польщі на кордоні в бік України стоять близько 1300 вантажівок, очікування незначне - Демченко

Укрінформ
У Польщі в бік України стоять близько 1300 вантажівок, але інтенсивність перетину кордону вантажним транспортом досить висока.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Рух вантажних транспортних засобів ніде не блокується. Активність та інтенсивність перетину кордону вантажівками залишається досить високою. На тих чотирьох напрямках на кордоні з Польщею, де блокувався рух, активність перетину досить велика, близько 3000 транспортних засобів щодня перетинає кордон на цих чотирьох напрямках як на в'їзд в Україну, так і на виїзд", – сказав Демченко. 

За його словами, останніми днями відзначається збільшення черги на території Польщі у бік України, станом на ранок 28 січня це близько 1300 вантажівок. Водночас Демченко зауважив, що за нинішньої інтенсивності перетину кордону водіям "не доведеться довго чекати". 

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Читайте також: Український кордон щодоби перетинають близько 70 тисяч осіб - ДПСУ

Увечері 16 січня перевізники завершили акцію протесту на кордоні - усі пункти пропуску розблоковані.

На території Румунії фермери 13 і 14 січня блокували рух українських вантажівок через пункт пропуску "Сірет". 15 січня також розпочалося блокування пункту "Вікову-де-Сус". 18 січня румунські фермери заблокували КПП "Дякове - Халмеу". Станом на 20 січня роботу цих пунктів пропуску розблоковано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-