Український кордон щодоби перетинають близько 70 тисяч осіб - ДПСУ

Український кордон щодоби перетинають близько 70 тисяч осіб - ДПСУ

Укрінформ
Пасажиропотік на кордоні зменшився порівняно з новорічно-різдвяним періодом і становить зараз близько 70 тисяч осіб на добу.

Про це речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз пасажиропотік загалом упав, у середньому зараз за добу кордон перетинає 70 тисяч осіб - як на виїзд, так і на в’їзд. І фактично це зниження пасажиропотоку, бо під час новорічно-різдвяного періоду він тримався на рівні 100 тисяч, а міг сягати й 140 тисяч на добу», — сказав Демченко.

За його словами, у зв'язку зі зниженням пасажиропотоку на кордоні не фіксується черг із легкових автомобілів.

Крім того, після розблокування пунктів пропуску ДПСУ не відмічає і черг з вантажівок на території суміжних країн, де відбувалось блокування, додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Читайте також: Прикордонники торік відмовили у виїзді з України 50 тисячам громадян

Увечері 16 січня перевізники завершили акцію протесту на кордоні - усі пункти пропуску розблоковані.

На території Румунії фермери 13 і 14 січня блокували рух українських вантажівок через пункт пропуску "Сірет". 15 січня також почалося блокування пункту "Вікову-де-Сус". 18 січня румунські фермери розпочали блокаду КПП "Дякове - Халмеу". Станом на 20 січня роботу цих пунктів пропуску розблоковано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-