Повідомлення про початок будівництва можна буде отримати у «Дії»

Повідомлення про початок будівництва можна буде отримати у «Дії»

Укрінформ
У Державній інспекції архітектури та містобудування сподіваються, що незабаром можна буде отримати в Дії повідомлення про початок будівництва.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Державної інспекції архітектури та містобудування Олександр Новицький.

"У другій половині минулого року ми разом з іншими відомствами - Мінвідновлення, Мінцифри, ДП «Дія» працювали над усуненням технічних несправностей в Реєстрі будівельної діяльності. І тепер готові продовжувати розвиток та автоматизацію нових послуг. Впевнений, що вже цьогоріч ця система стане найкращим другом для кожного забудовника, для кожного громадянина, який буде нею користуватися. Адже вона матиме багато корисних функцій", - сказав Новицький.

Він зазначив, що йдеться, наприклад, про автоматичне внесення до заявок масиву даних за номером будівельного паспорта. Заявникові достатньо буде вказати цей номер, а система автоматично заповнить усі необхідні поля, що, поміж іншого, не лише заощадить час, а й унеможливить будь-які помилки.

Читайте також: У «Дії» вже працює послуга купівлі-продажу авто

"І на підставі цієї технології вже в першому кварталі розраховуємо реалізувати нову послугу в застосунку «Дія». Це буде перша будівельна послуга у додатку: автоматичне подання заяви, повідомлення про початок виконання будівельних робіт та декларації про завершення робіт. Все заповнюватиметься автоматично після введення номера будівельного паспорта", - сказав Новицький.

Тобто, людині треба буде просто натиснути і підписати це електронним підписом у "Дії". Далі - можливість навіть автоматично зареєструвати і отримати одразу у смартфоні витяг документа про легальне оформлення будівництва.

Як повідомлялось, у червні 2023 року на засіданні уряду було ухвалене рішення про призначення Олександра Новицького головою Державної інспекції архітектури та містобудування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-