Керівник Донецької ОВА просить Кабмін про пільгові тарифи для аграріїв

Керівник Донецької ОВА просить Кабмін про пільгові тарифи для аграріїв

Укрінформ
Керівник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін просить Кабінет міністрів України підтримати аграріїв у регіоні та надати їм пільгові тарифи на залізничні перевезення продукції.

Про це повідомила Донецька ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що внаслідок активних бойових дій у регіоні зруйновані звичні логістичні ланцюжки, і за таких умов аграрії Донеччині втрачають чималі кошти на транспортуванні своєї продукції.

Читайте також: Аграрії пропонують до кінця війни не збільшувати ліміт на купівлю земель

Але, за словами очільника Донеччини, попри всі складнощі, сільгоспвиробники все одно продовжують працювати і забезпечувати продуктами жителів області та всієї країни. Елеватори Донецької області відвантажують зерно, далі воно прямує на ринки збуту. Тому Філашкін звернувся до уряду з клопотанням про пільгові тарифи для аграріїв Донеччини.

«Переконаний, що держава має всіляко підтримувати наших сільгоспвиробників, які працюють у найскладніших обставинах. Саме тому звернувся до Кабміну з клопотанням встановити для аграріїв області пільгові тарифи на залізничні перевезення продукції», - заявив керівник області.

Він підкреслив, що такий крок може стати справжнім «рятувальним кругом для багатьох підприємців».

Читайте також: На компенсацію фермерам за розмінування земель у бюджеті передбачили ₴3 мільярди - Свириденко

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти.

В Донецькій області з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну (за даними на грудень 2023 року) пошкоджено або знищено майно 318 підприємств в галузі АПК, загальна сума збитків, які вже порахували, перевищила 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-