В Офісі генпрокурора на прохання бізнесу наглядають за 215 кримінальними справами

В Офісі генпрокурора на прохання бізнесу наглядають за 215 кримінальними справами

Укрінформ
Департамент кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу генпрокурора на прохання бізнесу наглядає за 215 кримінальними справами.

Як передає Укрінформ, про це повідомив генпрокурор Андрій Костін під час спільного брифінгу з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком за підсумком зустрічі представників Офісу генпрокурора з провідними бізнес-асоціаціями.

«Офіс генпрокурора давно співпрацює з представниками бізнес-асоціацій. Для цього ми створили спеціалізований підрозділ із захисту прав інвесторів, який знаходиться у комунікації з більш ніж 20 бізнес-асоціаціями. Лише за минулий рік цей підрозділ Офісу генпрокурора розглянув 152 звернення, а загалом здійснюється спеціалізований контроль у 215 кримінальних провадженнях. У 130 випадках уже в тій чи іншій мірі ми допомогли суб’єктам інвестиційної діяльності», - сказав він.

Костін також повідомив, що наприкінці минулого року відбулася зустріч з міністром цифрової трансформації - віцепрем’єром Михайлом Федоровим та ІТ-спільнотою. За результатом досягнутих домовленостей з 1 січня поточного року у реєстрах органів прокуратури в тестовому режимі працює програма, яка дозволяє фіксувати обшуки у суб’єктів господарювання. Це дає можливість відстежувати і проводити оцінку співмірності втручання у діяльність бізнесу з цілями і завданнями кримінального процесу.

Читайте також: Три місяці мораторію: в Офісі генпрокурора готують рекомендації щодо рішення РНБО для бізнесу

Як повідомлялося, в ОГП у 2020 році створили Департамент кримінально-правової політики та захисту інвестицій, який комунікує з представниками бізнесу стосовно порушених кримінальних справ.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-