У ДБР повідомили, що інкримінують засновнику Concorde Capital Мазепі

У ДБР повідомили, що інкримінують засновнику Concorde Capital Мазепі

Фото, відео
Укрінформ
Затриманого під час спроби виїзду за кордон засновника інвестиційної компанії підозрюють в організації схеми протиправного заволодіння землями, де розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури - Київської ГЕС.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

Як зазначається, в різних регіонах України правоохоронці затримали також трьох інших учасників злочинного угруповання, зокрема брата організатора.

В ДБР нагадали, що злочинну організацію, яка протиправно заволоділа понад 7 гектарами земель, де розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС, було викрита наприкінці листопада минулого року. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

Дії учасників злочинної організації та інших осіб кваліфіковані за такими статтями Кримінального кодексу України: ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній); ст. 233 (незаконна приватизація державного, комунального майна); ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Як уточнили в Офісі генерального прокурора, організатором злочинного угруповання є засновник інвестиційної компанії. Затримали його під час спроби покинути територію України через пункт пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею.

На цей час вирішується питання про оголошення організатору та ще трьом затриманим учасникам угруповання підозри за ч. 2 ст. 233 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Організатору - додаткове інкримінування за ч. 1 ст. 255 ККУ.

Також на порядку денному стоїть питання про оголошення підозри в перевищенні влади або службових повноважень двом колишнім керівникам управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Київській області, викритим в участі у згаданій незаконній схемі (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

За даними Укрінформу у правоохоронних органах, йдеться про засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу.

Читайте також: За спробу підкупу одного з керівників ДБР затримали львівського бізнесмена

Водночас у компанії Concorde Capital 19 січня повідомили, що «при інкримінованих збитках у 7 млн грн,... Ігорю Мазепі встановили заставу 700 млн, а його брату – 500 млн».

У ДБР повідомили, що інкримінують засновнику Concorde Capital Мазепі / Фото: Офіс генпрокурора, ДБР

Як повідомляв Укрінформ, напередодні компанія Concorde Capital повідомала, що її засновника Мазепу затримали під час проходження українсько-польського кордону.

У листопаді ДБР спільно з Національною поліцією викрило злочинну організацію, яка незаконно заволоділа землями Київської ГЕС. Із 20 фігурантів на той час затримати вдалося п'ятьох.

Серед учасників угруповання виявилися відомі інвестори у сфері будівництва елітного житла, їхні помічники, юристи, архітектори, землевпорядники, інші кваліфіковані спеціалісти та представники державних органів. Діяли вони в інтересах кількох забудовників.

Фото: Concorde Capital

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-