Нафта дорожчає на тлі напруги у Червоному морі та скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на тлі напруги у Червоному морі та скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок у четвер, 18 січня, підвищуються через збереження геополітичної напруги в регіоні Червоного моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Зазначається, що сильні холоди у низці регіонів США спричинили скорочення видобутку на 650-700 тис. барелів на добу (б/д) у Північній Дакоті, одному з провідних штатів країни з виробництва нафти, зазначає Trading Economics.

Котирування березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становили $78,1 за барель, що на $0,22 (на 0,3%) вище за рівень на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здешевшали на $0,41 (на 0,5%) – до $77,88 за барель.

Ціни ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці зросли на $0,4 (на 0,55%) – до $72,96 за барель. За підсумками торгів на день раніше вартість цих контрактів збільшилася на $0,16 (на 0,2%) і досягла $72,56 за барель.

США завдали минулої ночі чергових ударів по об'єктах, які використовуються єменськими хуситами для нападу на міжнародні морські шляхи.

«Сили Центрального командування США завдали ударів по 14 ракетних пускових установках, які були заряджені для запуску в районах, контрольованих хуситами в Ємені», – йдеться у заяві Центрального командування ЗС США у соціальних мережах. Зазначається, що ці ракетні установки «становили безпосередню загрозу для торгових суден і кораблів ВМС США в регіоні й могли бути запущені будь-коли».

Читайте також: Катар перестав постачати газ через Червоне море після авіаударів США по хуситах - Bloomberg

США вважають, що завдані удари «послаблять можливості хуситів продовжувати свої безрозсудні напади на міжнародне комерційне судноплавство у Червоному морі, Баб-ель-Мандебській протоці та Аденській затоці».

Світовий попит на нафту 2024 року збільшиться на 2,2 млн б/д (до 104,36 млн б/д), а наступного року очікується зростання – на 1,8 млн б/д (до 106,21 млн б/д), йдеться у щомісячному звіті ОПЕК, опублікованому у середу, 17 січня. За підсумками 2023 року споживання нафти підвищилося на 2,5 млн б/д і досягло 102,11 млн б/д.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-