В Україні за тиждень столовий буряк подорожчав на 33% - EastFruit

В Україні за тиждень столовий буряк подорожчав на 33% - EastFruit

Укрінформ
В Україні станом на 16 січня відпускні ціни на столовий буряк зросли до 12-16 грн/кг ($0,32-0,42/кг), що в середньому на 33% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що основною причиною помітного подорожчання є істотне скорочення пропозиції столових буряків на українському ринку.

Більшість українських господарств не мають у розпорядженні обладнаних сховищ, а запаси в необладнаних складах на цей час вже порядком виснажені. При цьому торговельна активність у цьому сегменті доволі висока, що також підстьобує цінове зростання.

Читайте також: В Україну почали завозити картоплю з-за кордону через зростання цін - EastFruit

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, багато українських фермерів наразі фактично тимчасово зупинили продажі буряків в очікуванні подальшого зростання цін. При цьому більшість із виробників планують почати реалізацію цієї продукції не раніше початку лютого.

За даними EastFruit, станом на 16 січня 2024 року столові буряки в Україні вже в середньому на 74% дорожчі, ніж в аналогічний торішній період.

Читайте також: Україна майже вп'ятеро збільшила експорт замороженої лохини до Китаю - EastFruit

Як повідомляв Укрінформ, в Україні ціни на картоплю за перший тиждень 2024 року зросли до 15-20 грн/кг ($ 0,39-0,52/кг.), що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-