Механізм Ukraine Facility допоможе залучити $30 мільярдів додаткових інвестицій - Мінекономіки

Механізм Ukraine Facility допоможе залучити $30 мільярдів додаткових інвестицій - Мінекономіки

Укрінформ
Інвестиційний механізм у межах Ukraine Facility сприятиме залученню щонайменше $30 млрд додаткових інвестицій впродовж наступних чотирьох років через надання гарантій міжнародним фінансовим організаціям.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки, про це розповіла перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко на панельній дискусії «Керівники бізнесу для України (CEOs for Ukraine)» та під час зустрічі із представниками банківського холдингу J.P. Morgan і генеральних директорів світових компаній на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

«Один із найважливіших уроків минулого року полягає в тому, що війна не є ембарго на інвестиції. У 2023 році загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну зріс, і ми плануємо збільшити їхній обсяг цього та наступного року, аби вийти на довоєнні показники», - сказала Свириденко.

За її словами, цьогоріч Україна продовжує покращувати інвестиційний клімат, аби якомога більше інвесторів заходили на вітчизняний ринок.

“Ми розширюємо архітектуру страхування від політичних та воєнних ризиків через міжнародні фінансові організації та як іноземні, так і українські експортно-кредитні агентства. Крім того, цього року ми запустили страхування суден від воєнних ризиків. Також триває робота над покращенням протиповітряного захисту наших міст, сіл, критичної інфраструктури, портів та експортної інфраструктури”, - зазначила Свириденко.

Читайте також: Зеленський у Давосі запросив великий бізнес інвестувати і відновлювати Україну

Вона додала, що Україна також продовжує впроваджувати реформи, важливі для ефективної роботи бізнесу, і створює додаткові інвестиційні можливості.

“Інвестиційний механізм в рамках Ukraine Facility сприятиме залученню щонайменше 30 млрд дол. додаткових інвестицій впродовж наступних чотирьох років через надання гарантій міжнародним фінансовим організаціям. Крім того, працюємо над запуском Фонду розвитку України, який буде спрямований на реалізацію значних капіталоємних інвестиційних проєктів для відновлення України”, - підкреслила віцепрем’єр.

Як повідомлялось, за прогнозами Мінекономіки, зростання ВВП України у 2024 році очікується на рівні 4,6%. Інвестиції у 2024 році порівняно із 2023 роком зростуть на 29,6%, що сформує найбільший позитивний внесок серед компонентів зростання ВВП.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-