Румунські фермери продовжують блокувати два пункти пропуску на кордоні з Україною

Румунські фермери продовжують блокувати два пункти пропуску на кордоні з Україною

Ексклюзив
Укрінформ
Румунські фермери сьогодні вранці поновили перекриття дороги поблизу пункту пропуску "Вікову-де-Сус" навпроти "Красноїльська".

Про це кореспонденту Укрінформу розповів офіцер пресслужби Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік.

"Біля пункту пропуску "Вікову-де-Сус", що навпроти нашого переходу "Красноїльськ", блокування припинялося вчора близько 23 години. А вже сьогодні о 10:15 - перекриття відновилося. Натомість перехід "Порубне-Сірет" із румунського боку блокується вже більше доби", - сказав Ліснік.

Він зауважив, що блокування біля пунктів пропуску відбувається часткове. Адже легковий транспорт, автобуси і пішоходів блокувальники пропускають. Водночас рух вантажівок в обидві сторони припинився. 

Відтак зросла черга вантажних автомобілів на виїзд з України. Якщо станом на початок вчорашнього блокування в електронній черзі в пункті пропуску "Порубне" зареєструвалися близько 600 автомобілів, то вже сьогодні черга зросла до понад 700 вантажівок.

Читайте також: Блокада кордону з Україною призупиняється до 1 березня - у Польщі підписали угоду

У пункті пропуску "Красноїльськ" "жива" черга. За словами прикордонників, там своєї черги на виїзд з України чекають близько 20 вантажних автомобілів.

Як повідомлялося, рух українських вантажівок через «Сірет» румунські фермери блокували 13 і 14 січня. А напередодні протестувальники знову заблокували рух вантажних автомобілів через пункт пропуску «Сірет», також почалося блокування пункту «Вікову-де-Сус».

Сьогодні з'явилася інформація, що уряд Румунії досяг угоди з фермерами, які блокують український кордон.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-