Ціни на нафту змінюються слабко й різноспрямовано

Ціни на нафту змінюються слабко й різноспрямовано

Укрінформ
Ціни на нафту слабко змінюються у вівторок, 16 січня, інвестори стежать за новинами з Близького Сходу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Березневі ф'ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на 6 центів (0,08%) – до $78,21 за барель. У понеділок Brent здешевшала на 14 центів – до $78,15 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI здешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX на $0,19 (0,26%) – до $72,49 за барель. У понеділок торги WTI не проводились у зв'язку зі святкуванням у США Дня Мартіна Лютера Кінга.

Іранський Корпус вартових ісламської революції (КСІР) повідомив про атаку на шпигунські центри і «зібрання антиіранських терористичних угруповань» поблизу іракського міста Ербіль. За даними телеканалу ABC News, мішенями КВІР були вісім об'єктів поряд із консульством США.

Регіональна рада безпеки повідомила, що під час атаки КВІР загинули четверо мирних жителів, ще шестеро було поранено. Американців серед жертв немає.

Держдепартамент США засудив удари Ірану й висловив співчуття сім'ям загиблих. Сполучені Штати виступають проти «безрозсудних ракетних ударів Ірану, які підривають стабільність Іраку», йдеться у повідомленні офіційного представника Держдепу Меттью Міллера.

Читайте також: Катар перестав постачати газ через Червоне море після авіаударів США по хуситах - Bloomberg

Крім того, у понеділок випущена єменськими хуситами ракета потрапила в американський контейнеровоз Gibraltar Eagle, який прямував під прапором Маршаллових островів. Постраждалих внаслідок ракетного удару немає, судно не зазнало суттєвих пошкоджень і продовжило шлях.

«Трохи дивно, що нафта послідовно ігнорує посилення напруженості на Близькому Сході, – зауважила засновниця консалтингової компанії Vanda Insights Вандана Харі. – Це відображує погіршення фундаментальних показників на світовому ринку нафти».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-