ДТЕК домовився про імпорт додаткових 80 000 тонн енергетичного вугілля з Польщі

ДТЕК домовився про імпорт додаткових 80 000 тонн енергетичного вугілля з Польщі

Укрінформ
Компанія «ДТЕК Енерго» збільшила обсяги законтрактованого імпортного вугілля до 357 тисяч тонн, що дасть змогу українській енергосистемі надійніше проходити зиму.

Про це Укрінформу повідомили у ДТЕК.

«Для стабільної роботи ТЕС «ДТЕК Енерго» домовився про імпорт додаткових 80 тис. тонн енергетичного вугілля з Польщі. Таким чином, загальний обсяг законтрактованого компанією палива зріс до 357 тис. тонн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це дозволить тепловій генерації та українській енергосистемі надійніше проходити зиму та піки споживання електроенергії.

На сьогодніз усього законтрактовано обсягу імпортного палива в Україну вже доставлено майже 182 тис. тонн вугілля, і поставки продовжуються регулярно.

За словами генерального директора «ДТЕК Енерго» Ільдара Салєєва, імпортне паливо - це додаткова підстраховка для теплової генерації на зиму.

Він підкреслив, що, звичайно, пріоритетом, як і завжди, залишається видобуток вугілля на українських шахтах.

Читайте також: Про відключення електрики боржникам розсилатимуть паперові попередження за 10 днів - Yasno

«За попередніми даними, наші інвестиції в українські шахти за минулий рік склали близько 7 млрд грн. Це дозволило ввести в роботу 26 нових вугільних лав, виконати річний план з видобутку вугілля і забезпечити необхідним паливом наші теплоелектростанції. Все для того, щоб українці були зі світлом і теплом», - наголосив Салєєв.

Як повідомлялося, компанія «ДТЕК Енерго» в 2023 році інвестувала в ремонти ТЕС та видобуток вугілля близько 11 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-