Міноборони за чотири місяці заощадило на тилових закупівлях близько ₴3,5 мільярда

Міноборони за чотири місяці заощадило на тилових закупівлях близько ₴3,5 мільярда

Укрінформ
Нова команда Міністерства оборони України за чотири місяці заощадила на тилових закупівлях близько 3,5 млрд гривень.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, передає Укрінформ.

«За чотири місяці новій команді Міноборони вдалося зекономити за всіма тиловими закупівлями приблизно 3,5 млрд гривень. Це орієнтовно 20% від запланованої суми на закупівлі», - повідомив Кліменков.

Він також зазначив, що Міністерство оборони України кардинально перебудувало архітектуру закупівель. Відтепер вона відповідає стандартам НАТО. Нульова толерантність до корупції та повне забезпечення ЗСУ – пріоритети реформи.

«Новий механізм має стати запобіжником скандалів навколо закупівель Міноборони. Співпрацюємо з правоохоронними органами та тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради. Ми як ніхто зацікавлені, щоб винні особи понесли відповідальність», - наголосив заступник міністра.

Кліменков також зауважив, що відтепер за Міноборони залишиться лише встановлення правил закупівель та контроль якості. Всі закупівлі, як тилового майна, так і озброєння, передаються спеціалізованим агенціям.

Читайте також: Міноборони створило дворівневу систему закупівель за стандартами НАТО

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Кліменков поінформував, що Міністерство оборони України наразі проводить аудит всіх контрактів, зокрема, й з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів. Раніше у Міністерстві оборони повідомили про розірвання договорів із компаніями Ігоря Гринкевича, після того, як стало відомо про його затримання за спробу дати хабар співробітнику Державного бюро розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-