Торік глобальні потужності «зеленої» енергетики зросли на 50% - глава МЕА

Торік глобальні потужності «зеленої» енергетики зросли на 50% - глава МЕА

Укрінформ
У 2023 році у світі стало на 510 гігават потужностей відновлюваної електроенергії більше порівняно з роком раніше.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Бірол.

«У 2023 році світ додав історичних 510 гігават потужностей відновлюваної електроенергії, що на 50% більше, ніж роком раніше», - написав він.

За словами Бірола, згідно з поточною політикою та ринковими тенденціями, до 2030 року світова потужність відновлюваних джерел енергії має зрости в 2,5 раза, що не так далеко від цілі COP28 - її потроїти.

«Найбільше зростання відбулося в Китаї, де в 2023 році було введено в експлуатацію стільки ж сонячних фотоелектричних установок, скільки в усьому світі в 2022 році, тоді як додавання вітрової енергії в Китаї зросло на 66% порівняно з минулим роком. Збільшення потужностей відновлюваної енергетики в Європі, Сполучених Штатах і Бразилії також досягло історичних максимумів», - зазначили в МЕА.

Читайте також: Науседа: Зелені енергоресурси - найкращий інструмент забезпечення енергонезалежності від РФ

Як повідомляв Укрінформ, викиди парникових газів у США у 2023 році скоротилися на 1,9% порівняно з попереднім роком - це вперше із часів до пандемії COVID-19, коли викиди знизилися, а економіка країни зросла (на 2,4%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-