На Рівненській та Хмельницькій АЕС проведуть заходи для посилення оборони

На Рівненській та Хмельницькій АЕС проведуть заходи для посилення оборони

Фото
Укрінформ
Командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко відвідав Рівненську і Хмельницьку атомні електростанції та запланував із їхнім керівництвом низку заходів для посилення оборони.

Як передає Укрінформ, про це Нацгвардія повідомила у Фейсбуці.

«Бригадний генерал Олександр Півненко у ході зустрічей з генеральним директором Рівненської АЕС Павлом Ковтонюком та генеральним директором Хмельницької АЕС Андрієм Козюрою запланували низку заходів щодо посилення оборони та охорони АЕС», - ідеться в повідомленні.

Командувач наголосив, що активна співпраця між Нацгвардією і адміністраціями станцій сприяє оперативному впровадженню оборонних та безпекових заходів на цих об’єктах.

Під час зустрічі з керівництвом АЕС Півненко детально ознайомився з їхньою роботою й алгоритмами оперативної діяльності стратегічних підприємств. Також він перевірив виконання службових обов’язків на станціях особовим складом Нацгвардії.

Читайте також: Енергоатом завершив підготовку до повного переведення АЕС на американське паливо

«Атомні електростанції є важливими об’єктами енергосистеми України. Сьогодні під час зустрічей ми обговорили ситуації в цих регіонах. Ми маємо чітке розуміння завдань, які стоять перед військовослужбовцями Національної гвардії України. Усі механізми нашої роботи відпрацьовані та злагоджені», - заявив командувач.

За його словами, нацгвардійці постійно відпрацьовують заходи реагування до різних сценаріїв дій у зміні оперативної обстановки.

У межах робочої поїздки Півненко відвідав також підрозділи Нацгвардії, які у складі Сил оборони України виконують завдання на північних кордонах.

Як повідомляв Укрінформ, у Повітряних силах ЗСУ наголосили, що захист об'єктів критичної інфрастуктури, зокрема й атомних електростанцій, є життєвою необхідністю, адже в холодну пору року Росія може зосередити свої зусилля на їх ураженні.

Фото: Нацгвардія / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-