В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

Укрінформ
Протягом дня 10 січня в енергосистемі можливий незначний дефіцит електрики, покрити який планується за рахунок працюючих в системі електростанцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів. Втім, Диспетчерський центр протягом дня прогнозує можливий незначний дефіцит в енергосистемі – не більше 3%. Для покриття буде задіяна вся потужність працюючих у системі електростанцій. Введення графіків обмеження споживачів не планується", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що максимум споживання 9 січня був на 3% більше, ніж відповідний показник у попередній день. Станом на 9:00 10 січня рівень споживання на 2,2% більше, ніж вранці 9 січня. Прогнозується, що його рівень буде залишатися високим протягом всього дня – з 9:00 до 19:00.

Читайте також: В Україні через негоду знеструмлені 705 населених пунктів у 10 областях

"Просимо споживачів у найближчі дні особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів протягом всього дня з 09:00 до 19:00. Щоб допомогти енергосистемі працювати збалансовано в складних умовах, споживайте електроенергію ощадливо", - наголосили в Укренерго.

Експорт електроенергії 10 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 2 223 МВт-год.

Як повідомлялося, станом на ранок 9 січня споживання електроенергії на 5,8% перевищувало показники 8 січня, створюючи суттєве додаткове навантаження на електростанції.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-