Нафта дешевшає на тлі інформації про те, що Саудівська Аравія у лютому знизить ціни

Нафта дешевшає на тлі інформації про те, що Саудівська Аравія у лютому знизить ціни

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок, 8 січня, після впевненого підйому в п'ятницю і за підсумками минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Зазначається, що зниженню нафтового ринку у понеділок сприяє інформація про те, що Саудівська Аравія у лютому опустить ціни на всі сорти нафти для всіх регіонів. Ціни для азійських покупців буде зменшено на $2 за барель, повідомила у неділю держкомпанія Saudi Aramco.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $77,88 за барель, що на $0,88 (1,12%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здорожчали на $1,17 (1,5%), до $78,76 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на $0,9 (1,22%), до $72,91 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $1,62 (2,2%), до $73,81 за барель.

За минулий тиждень Brent здорожчала на 2,2%, WTI – на 3%, зазначає Market Watch.

Читайте також: Іран призупинив продаж нафти Китаю та вимагає підвищення цін - Reuters

Трейдери продовжують стежити за ситуацією в Лівії, де зупинено видобуток нафти на найбільшому в країні родовищі Аш-Шарара через акції протесту, а також за ситуацією в Червоному морі після низки атак єменських хуситів на комерційні судна.

Ці чинники продовжують підтримувати нафтовий ринок, зазначає Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках у ING Groep NV.

«Однак за відсутності ескалації ситуації на Близькому Сході потенціал зростання цін обмежений, враховуючи досить хороший баланс попиту й пропозиції на ринку в першому півріччі 2024 року», – зазначив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-