Британія інвестує £300 мільйонів у виробництво ядерного палива для зменшення залежності від Росії

Британія інвестує £300 мільйонів у виробництво ядерного палива для зменшення залежності від Росії

Укрінформ
Велика Британія інвестує 300 мільйонів фунтів (понад 380 мільйонів доларів США) для запуску високотехнологічної програми виробництва ядерного палива (HALEU) для ядерних реакторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі уряду Великої Британії.

«Запуск програми HALEU дасть змогу Великій Британії постачати світові спеціалізоване ядерне паливо і ще більше ізолювати путінську Росію», – йдеться у повідомленні.

Метою інвестицій є посилення постачання ядерного палива для нових ядерних проєктів у країні, а також зменшення глобальної залежності від постачання ядерного палива з Росії.

У рамках програми вироблятимуть збагачений уран, який необхідний для роботи реакторів наступного покоління. Зазначається, що програма забезпечить робочі місця та інвестиції у північно-західній Англії.

«Велика Британія подарувала світу свою першу діючу атомну електростанцію, і тепер ми будемо першою країною в Європі (поза межами Росії), яка вироблятиме сучасне ядерне паливо», – сказала Клер Коутіньо, міністр енергетичної безпеки та вуглецевої нейтральності Британії.

У пресслужбі повідомили, що інвестиції є частиною планів із забезпечення до 24 ГВт чистої та надійної атомної енергії до 2050 року, що становить чверть потреб Великої Британії в електроенергії.

Окрім цього, додаткові 10 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 12,7 млн дол. США) британський уряд спрямує на розвиток навичок та майданчиків для виробництва інших передових видів ядерного палива.

Як повідомлялося, 11 грудня палата представників США ухвалила закон про заборону імпорту урану з Росії для атомних електростанцій.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-