Туреччина почне розвідку покладів сланцевого газу, якого їй може вистачити на 13 років

Туреччина почне розвідку покладів сланцевого газу, якого їй може вистачити на 13 років

Укрінформ
Туреччина цього року почне розвідку сланцевого газу у регіонах Фракії та Південно-Східної Анатолії. За попередньою оцінкою, поклади складають 679 мільярдів кубометрів сланцевого газу, вартість якого оцінюється у $350 мільярдів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на коментар експерта з відновлюваної енергетики Алі Різа Онера в ефірі телеканалу CNN Türk.

“Коли на порядок денний вийшли геополітичні ризики і диверсифікація джерел енергії, міненерго і АТ Turkish Petroleum провели дуже серйозні дослідження з цього приводу… Вартість виявлених покладів складає приблизно $350 мільярдів”, - повідомив Алі Різа Онер.

За його словами, дослідження покладів проводилися на 10 свердловинах, зокрема у регіонах Фракії (європейська частина Туреччини) та Південно-Східної Анатолії. Поетапно планується видобути 679 млрд кубометрів сланцевого газу.

Читайте також: Туреччина розширила авіасполучення до 343 напрямків у 130 країнах світу - Ердоган

“Річна потреба Туреччини в газі становить 50 мільярдів кубометрів. Якщо зважати на це, то можна забезпечити всю потребу в газі на 13-14 років”, - сказав Алі Різа Онер.

Як відомо, Туреччина нещодавно почала видобуток природного газу в Чорному морі на родовищі Сакарія. У листопаді минулого року міненергетики та природних ресурсів Туреччини повідомило, що щоденний видобуток на газовому родовищі Сакарія досяг показника 4 млн куб.м.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні минулого року Туреччина запустила новий газопровід, аби доправляти блакитне паливо від нових родовищ у Чорному морі. Планувалося, що щоденний обсяг видобутку перші 2-3 роки становитиме 10 млн кубометрів на добу, до 2025 року - до 40 млн куб. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-