Турецький холдинг Turkcell продає свої активи в Україні, серед них - lifecell

Турецький холдинг Turkcell продає свої активи в Україні, серед них - lifecell

Укрінформ
Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell Iletisim Hizmetleri AS підписала угоду про продаж своїх підрозділів в Україні французькій компанії NJJ Capital.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Холдинг, який володіє такими компаніями, як ТОВ "Лайфселл", ТОВ "Глобал Білгі" і ТОВ "Укртауер", оголосив про продаж 29 грудня. Проте причини продажу не вказані, а умови продажу ще не визначені.

Номінальна вартість акцій, які продаються, становить 12,7 млрд грн ($333,4 млн) для Lifecell, 47,2 млн грн для ТОВ "Глобал" і 1,96 млрд грн для ТОВ "Укртауер". Ціна продажу за акцію буде визначена пізніше.

Продаж відбувся через кілька місяців після того, як Алі Таха Коч був призначений новим генеральним директором компанії Turkcell. Раніше Коч працював радником в уряді Туреччини, а згодом був призначений керівником відділу інформаційних технологій в адміністрації президента Ердогана.

Читайте також: Україна хоче конфіскувати активи компанії, пов’язаної з російським букмекером 1xBet

Цього року акції Turkcell зросли на 48%. Компанія повідомила про чистий прибуток у розмірі 5,48 млрд лір за третій квартал, перевершивши прогнози аналітиків.

Як повідомляв Укрінформ, комунікаційна і технологічна Veon Ltd. заявила, що завершила продаж свого російського підрозділу, таким чином завершивши багатомісячні переговори про вихід з Росії після її вторгнення в Україну у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-