Уряд цьогоріч профінансував грантів на переробку на ₴2,62 мільярда

Уряд цьогоріч профінансував грантів на переробку на ₴2,62 мільярда

Укрінформ
Міністерство економіки за час дії Урядової грантової програми для переробних підприємств ухвалило 650 позитивних рішень на загальну суму 2,619 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"За час дії Урядової грантової програми для переробних підприємств через портал «Дія» надійшло 3086 заявок. Мінекономіки ухвалило 650 позитивних рішень на загальну суму 2 619 600,0 тис. грн. Умовою видачі грантів є створення підприємствами до 25 нових робочих місць, тож з моменту старту програми роботу отримали майже 10 тисяч людей", - йдеться в повідомленні.

За статистикою, серед переробних компаній, котрі подаються на гранти, найпопулярнішими є такі види діяльності: виробництво харчових продуктів, оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування та виробництво меблів.

У Мінекономіки підкреслюють, що розвиток вітчизняного виробництва – необхідна умова збільшення стійкості економіки України. Перехід від сировинного спрямування економіки до переробки є нагальним пріоритетом для держави, адже немає прикладів успішних сировинних держав. Зараз це питання національної безпеки, адже чим спроможнішими будуть переробні підприємства, тим більше податків надходитиме у бюджет і тим більше держава матиме ресурсів, щоб підтримувати наш сектор безпеки та оборони.

Читайте також: На Одещині побудують заводи з переробки сміття: завершують підготовку документів

«Цьогоріч ця державна програма стала чи не єдиним джерелом доступного фінансування – більшість нових кредитів видано саме у межах 5-7-9. За 2023 рік завдяки закладеним у бюджеті 16 млрд грн, ми змогли профінансувати кредитний портфель у 130 млрд грн», - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як повідомлялось, уряд буде спрямовувати інвестиції в реальний сектор економіки; зокрема, за 10 років планується залучити 90 млрд дол. інвестицій у виробничі підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-