Аграрії просять уряд продовжити програму «Доступні кредити 5-7-9%» ще на рік

Аграрії просять уряд продовжити програму «Доступні кредити 5-7-9%» ще на рік

Укрінформ
Всеукраїнська Аграрна Рада звернулась до Кабміну з проханням продовжити на 2024 рік дію державної програми пільгового кредитування “Доступні кредити 5-7-9%” для сільськогосподарських товаровиробників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ВАР.

Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) закликає Кабінет Міністрів України продовжити максимальний термін кредитування за пільговими кредитами, які надаються сільськогосподарським товаровиробникам для провадження сільськогосподарської діяльності ще мінімум на один рік – до 31 березня 2025 року.

“За поточних умов, чи не єдиним дієвим і масовим інструментом державної підтримки галузі АПК є пільгове кредитування сільськогосподарських товаровиробників в рамках програми “5-7-9”. Однак, напрям такої підтримки як фінансування аграріїв завершує свою дію 31 березня 2024 року. Саме до цієї дати визначений максимальний термін кредитування сільськогосподарських товаровиробників в рамках програми “5-7-9”, - йдеться у зверненні.

Читайте також: Цьогоріч кредити отримали 13 600 українських агропідприємств

У ВАР наголошують, що продовження програми дасть змогу зберегти галузь та безперебійно провести наступну посівну кампанію.

Зауважується, що прийняти такі зміни необхідно якнайшвидше, щоб з початку наступного року аграрії вже мали можливість отримувати кредити на посівну, з терміном таких кредитів не на кілька місяців (до березня 2024 року), а терміном до 31 березня 2025 року.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 грудня 10,5 тис підприємств отримали 42,4 млрд гривень за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-