Нафта стабілізувалася після падіння цін напередодні

Нафта стабілізувалася після падіння цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту стабілізувалися у четвер, 28 грудня, після падіння напередодні на сигналах про те, що пропозиція сировини на ринку перевищує попит.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $79,61 за барель, що на $0,04 (0,05%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $1,42 (1,8%), до $79,65 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,09 (0,12%), до $74,02 за барель. Напередодні вартість контрактів упала на $1,46 (1,9%), до $74,11 за барель.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в ніч із середи на четвер, показали зростання запасів у США минулого тижня на 1,837 млн барелів. Зокрема збільшилися запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex.

Міністерством енергетики США офіційні дані про резерви енергоносіїв оприлюднит у четвер о 18:00 за київським часом. Збільшення запасів нафти в Кушингу, якщо воно підтвердиться, буде зафіксовано за підсумками десятого тижня поспіль, це стане найтривалішим періодом їхнього безперервного підвищення з 2016 року.

Читайте також: Співпрацею з Укрнафтою зацікавилися 25 компаній

Побоювання щодо перспектив попиту, особливо в Китаї, посилюються, зазначає аналітик CIBC Private Wealth Ребекка Бабін, слова якої наводить Market Watch. Споживання нафти в КНР, яке було досить високим у перші три квартали поточного року, слабшає, зазначає вона.

«Відсутність упевненості в перспективах китайської економіки в 2024 році – головний чинним, що турбує учасників ринку, – каже Бабін. – Другий за значимістю чинник, що викликає побоювання, - це можливість того, що видобуток у США перевищуватиме прогнози, як це було 2023 року».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-