Боротьба з «чорним» зерном не повинна шкодити сумлінним платникам податків - УКАБ

Боротьба з «чорним» зерном не повинна шкодити сумлінним платникам податків - УКАБ

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні потрібно боротися з «чорним» зерном та неповерненням валютної виручки від агроекспорту, але при цьому не повинні страждати сумлінні платники податків.

Про це заявив генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Олег Хоменко в інтерв'ю Укрінформу.

«Якщо держава починає щось регулювати, то дуже важливо, щоб ринкові результати були прогнозованими та зрозумілими для всіх учасників ринку. З «чорним» зерном та неповерненням валютної виручки боротися потрібно, ми це розуміємо, адже Україна не може дозволити, щоб 10 млрд доларів не доходили до бюджету. Проте від нововведень не повинні страждати сумлінні платники податків», - сказав він.

Хоменко зазначив, що наявність «чорного» зерна в Україні створює тиск на ринок і на компанії, які працюють «в білу». За його словами, разом з цим експортери, які працюють «в білу» побоюються, що наслідком боротьби з «чорним» ринком зерна стане перерозподіл всього ринку.

«Цього, звісно, не можна допустити. Тому під час підготовки до другого читання законопроєктів, в якій УКАБ також брав участь, вже напрацьовано більш-менш прийнятний механізм. Тепер головне, щоб на практиці не виникало ніяких несподіванок», - підкреслив експерт.

Читайте також: Аграрії просять уряд та владу не запроваджувати додаткових правил експорту зернових

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на засіданні 21 листопада 2023 року у першому читанні прийняла законопроєкти про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, які запроваджують механізм для боротьби з «чорним» експортом зерна та неповерненням валютної виручки.

Українська зернова асоціація та Європейська бізнес асоціації виступили проти реалізації деяких положень цих законопроєктів і звернулись до депутатів та уряду із пропозицією не впроваджувати додаткових правил та механізмів для агроекспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-