Україна у поточному маркетинговому році скоротила агроекспорт на 9 мільйонів тонн - УКАБ

Україна у поточному маркетинговому році скоротила агроекспорт на 9 мільйонів тонн - УКАБ

Ексклюзив
Укрінформ
Україна у 2023/2024 маркетинговому році - з 1 липня по 15 грудня 2023 року - експортувала близько 24 млн т зернових, олійних та продуктів їхньої переробки, що на 9 млн т менше, ніж за аналогічний період торік.

Про це розповів генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Олег Хоменко в інтерв'ю для Укрінформу.

«Якщо казати про експорт не тільки морським коридором, а всіма каналами, то станом на 15 грудня з початку 2023/2024 МР Україна експортувала зернових, олійних та продуктів їхньої переробки близько 24 млн тонн. Водночас станом на аналогічний період торік було трохи більше 33 млн т. Тобто скорочення експорту у нас приблизно становить 9 млн т за цей період», - сказав він.

Хоменко зазначив, що, за прогнозом асоціації, на кінець поточного маркетингового року перехідні залишки зерна в Україні можуть становити 17,1 млн т, якщо обсяги експорту залишатимуться на поточному рівні.

Читайте також: Україна цьогоріч скоротила виручку від експорту агропродукції на 7% - ІАЕ

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, станом на 25 грудня виручка від експорту аграрної продукції у 2023 році зросла на 7% у порівнянні з аналогічним періодом торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-