Нацбанк оприлюднив графік перевірок на 2024 рік

Нацбанк оприлюднив графік перевірок на 2024 рік

Укрінформ
Національний банк України запланував у 2024 році виїзні перевірки з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства семи банків та дев’яти небанківських установ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

До переліку банків увійшли: у I кварталі - ПриватБанк, РВС Банк, у II кварталі - ОТП Банк, Банк Кредит Дніпро, у III кварталі - Кристалбанк, Радабанк, у IV кварталі - Банк Восток.

До переліку небанківських установ увійшли: у I кварталі - ФК «Монблан Фінанс», «Вей Фор Пей», у II кварталі - ломбард «Фінанс», «ОТП Лізинг», у III кварталі - СК «Надійна», «НоваПей», у IV кварталі - КС «Кредит-СоюЗ», «Авас Кредит», СК «Ультра Альянс».

У Нацбанку зазначають, що план виїзних перевірок складено на підставі ризик-орієнтованого підходу, у тому числі враховуючи результати проведеної оцінки ризиків діяльності банків та небанківських установ.

Читайте також: НБУ - про стійкість банків: більшість мають достатній запас капіталу

Як повідомлялось, за результатами оцінки стійкості банків лише для п’яти банків установлено вищий за мінімальний рівень нормативів достатності капіталу і лише три з них мають ризики повністю втратити капітал на горизонті трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-