Екскерівник «Реал Банку» отримав 11 років із конфіскацією всього майна

Екскерівник «Реал Банку» отримав 11 років із конфіскацією всього майна

Укрінформ
Колегія суддів Вищого антикорупційного суду 25 грудня оголосила вирок, яким ексголову правління ПАТ «Реал Банк» визнали винуватим у заволодінні та легалізації коштів і призначили покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

«За вироком суду колишнього голову правління визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст.209, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч.5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в суб’єктах господарювання усіх форм власності, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, на строк 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна і штрафом у розмірі 12 750 грн», - йдеться в повідомленні.

Також колегія суддів ВАКС частково задовольнила цивільний позов Нацбанку України та ухвалила стягнути з обвинуваченого понад 503 млн грн в якості відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення злочину.

Читайте також: Розкрадання майна на ₴12 мільярдів: справу щодо поплічника Януковича направили до суду

Крім того, задоволено цивільний позов Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та ухвалено стягнути з обвинуваченого кошти у сумі понад 5,573 млн грн в якості відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення злочину.

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів із дня його проголошення, якщо його не буде оскаржений до Апеляційної палати ВАКС.

Як нагадали у відомстві, в межах досудового розслідування встановлено, що вказана особа, перебуваючи у складі злочинної організації колишнього президента-втікача, взяла участь у заволодінні 4,7 млрд гривень ПАТ «Реал Банк», 800 млн гривень Національного банку України отриманого як стабілізаційний кредит, а також 865 млн гривень коштів АТ «Брокбізнесбанк», які були розміщені на рахунку «Реал Банку» та пізніше виведені на рахунки підконтрольних осіб, та їх подальшої легалізації.

Читайте також: У Міноборони викрили корупційну схему закупівлі боєприпасів майже на 1,5 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні відповідно до постанови генерального прокурора було доручено здійснювати детективам НАБУ у грудні 2019 року.

З 2015 року підозрюваний перебуває у міжнародному розшуку.

ВАКС 29 березня 2022 року надав дозвіл на здійснення стосовно вказаної особи спеціального досудового розслідування.

У травні 2022 року НАБУ і САП завершили розслідування у цій справі та скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови правління ПАТ «Реал Банк».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-