Польські фермери призупиняють блокаду кордону у Медиці до початку січня

Польські фермери призупиняють блокаду кордону у Медиці до початку січня

Укрінформ
Польські аграрії від неділі, 24 грудня, призупиняють до 2-3 січня блокаду руху для вантажівок поблизу пункту пропуску “Медика-Шегині”.

Про це повідомило міністерство сільського господарства і розвитку села РП, передає Укрінформ.

Протест в Медиці призупинено від завтра з 09:00 (за київським часом). Міністр Чеслав Секерський і держсекретар міністерства Міхал Колодзєйчак зустрілися з протестувальниками аграріями в Медиці”,- йдеться в повідомленні міністерства.

Як зазначає Polsatnews.pl, сторони узгодили, що протест буде призупинено до 2-3 січня. Під час зустрічі в Медиці Секерський запевнив протестувальників, що їх вимоги буде виконано, але на це потрібен час.

Лідер фермерської організації “Підкарпатське обдурене село” Роман Кондрув зазначив, що протест буде призупинено до 2-3 січня. За його словами, якщо він отримає від прем’єр-міністра РП Дональда Туска письмове запевнення про те, що їхні вимоги буде виконано, то вони, ймовірно, відмовляться від продовження страйку.

Читайте також: Бажання вирішити проблемні питання між Україною і Польщею є з обох сторін - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною у пунктах пропуску «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Гребенне».

Згодом до них приєднались польські аграрії на пункті пропуску "Шегині-Медика", висуваючи свої вимоги. Фермери наполягають на отриманні дотацій для закупівлі кукурудзи, збереженні в наступному році сільськогосподарського податку на рівні 2023 року та продовженні позик для забезпечення ліквідності.

Фото: Міністерство сільського господарства і розвитку села РП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-