Кабмін виділив ще ₴1,3 мільярда на гранти за програмами «єРобота»

Кабмін виділив ще ₴1,3 мільярда на гранти за програмами «єРобота»

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив додаткові 1,32 млрд грн на гранти за проєктом «єРобота» - на розвиток власного бізнесу та створення або розвиток переробних підприємств.

Відповідне рішення було ухвалене 22 грудня, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки.

«Збільшення фінансування грантових програм «єРобота» більш як на 1,3 млрд грн дозволить забезпечити фінансування близько 2300 грантів на розвиток власного бізнесу, а також 113 грантів на створення або розвиток переробних підприємств», - наголосила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Таке рішення сприятиме розвитку переробної галузі, створенню нових робочих місць, зростанню економіки, наповненню бюджетів усіх рівнів.

Від початку дії урядової грантової програми «єРобота» держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу через гранти 5,5 млрд грн. Грантові кошти на започаткування або розширення власної справи вже отримали 10 400 українців.

Як повідомлялось, проєкт «єРобота» був запроваджений урядом у липні 2022 року для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Подати заявку на отримання гранта можуть як діючі підприємці, так і люди без досвіду ведення бізнесу. Заяви подають через портал «Дія» разом із бізнес-планом. Обов'язковою умовою отримання гранта є створення нових робочих місць - від 1-2 при наданні мікрогранта до кількох десятків при наданні грантів за іншими програмами.

Читайте також: Уряд виділить близько 40 мільярдів на підтримку українських виробників - Шмигаль

Уряд 22 грудня збільшив видатки Фонду загальнообовʼязкового державного соціального страхування на випадок безробіття за статтею «Мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу з метою сприяння зайнятості населення» - з 1,8 млн грн до 3,12 млн грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-