Стратегія відновлення кредитування включатиме план врегулювання непрацюючих активів - НБУ

Стратегія відновлення кредитування включатиме план врегулювання непрацюючих активів - НБУ

Укрінформ
Національний банк активно працює над Стратегією відновлення кредитування, одним із елементів якої буде план врегулювання непрацюючих активів.

Про це під час пресбрифінгу, що присвячений презентації Звіту про фінансову стабільність, сказала перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз працюємо над Стратегію відновлення кредитування. Одним із елементів Стратегії відновлення кредитування буде план врегулювання непрацюючих активів", - сказала Рожкова.

Вона зазначила, що бізнес через повномасштабну війну втратив виробничі потужності, обіговий капітал. Регулятор у Стратегії передбачає створення певної платформи, яка б дозволила за допомогою, зокрема і міжнародних фінансових організацій, віднайти цей втрачений капітал аби відновити свою платоспроможність.

Рожкова підкреслила, що більш детально це буде обговорюватись наступного року, коли регулятор презентуватиме свою Стратегію.

За її словами, ще один напрям, над яким активно працює регулятор, - це власне відновлення кредитування. У Нацбанку розуміють, що попит на кредити є все ще пригніченим порівняно з довоєнним попитом. І що цей недостатній попит буде стримувати попит на кредитні ресурси і надалі.

Читайте також: НБУ - про стійкість банків: більшість мають достатній запас капіталу

"І тут ми бачимо, що джерелом попиту можуть стати ті галузі, які працюють на обороноздатність країни... Тому ми будемо працювати над цим питанням разом з нашими колегами з Міністерства фінансів, Міністерства економіки. Аби ця стратегія відновлення кредитування набула вигляду конкретних кроків і плану. А нам спільними зусиллями, разом з представниками уряду, допомогти цей попит створити і таким чином активізувати кредитування у банківському секторі", - акцентувала Рожкова.

Як повідомлялось, у меморандумі з МВФ питання розробки Стратегії відновлення кредитування, як комплексного документа, є одним із зобов'язань, на якому Нацбанк планує сконцентрувати свою увагу вже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-