Компанію Toshiba виключили з лістингу на Токійській біржі

Компанію Toshiba виключили з лістингу на Токійській біржі

Укрінформ
Велика японська транснаціональна корпорація-виробник електроніки й електротехніки Toshiba в середу була виключена з лістингу на Токійській біржі, завершивши свою 74-річну історію публічної біржової компанії.

Про це йдеться в заяві Toshiba Corporation, передає Укрінформ.

Від 2010-х один із найбільших брендів Японії пережив ряд потрясінь та скандалів, починаючи від масштабних фінансових порушень і закінчуючи величезними збитками в ядерному бізнесі у США, які призвели до його падіння та викупу й невизначеного майбутнього.

У березні корпорацію Toshiba за 2 трильйони єн (14 мільярдів доларів) викупив консорціум інвесторів на чолі з найбільшим у Японії фондом прямих інвестицій Japan Industrial Partners (JIP), до якого також увійшли японська компанія з надання фінансових послуг Orix, комунальна компанія Chubu Electric Power і виробник мікросхем Rohm.

Делістинг дозволив Toshiba розірвати зв’язки з закордонними інвесторами-активістами, фізичними особами та групами, які у 2017 році придбали значну частку акцій компанії і намагалися втручатись в управління нею, паралізуючи її роботу.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що в останній торговий день у вівторок акції Toshiba впали на 0,1% порівняно з попереднім днем і коштували 4590 єн. Акції тих акціонерів, які не продали їх до виходу компанії з біржі, будуть вилучені, а їх вартість відшкодована.

Відтепер Toshiba, як очікується, співпрацюватиме приблизно з 20 японськими компаніями, які сформували консорціум із JIP на чолі для пошуку можливостей її зростання.

У заяві йдеться, що з новим акціонером Toshiba Group зробить важливий крок до нового майбутнього і зосередиться на зміні свого бізнесу.

Раніше цього місяця Toshiba вже заявила про домовленість із виробником чипів Rohm інвестувати 2,7 мільярда доларів у будівництво заводу для спільного виробництва мікросхем та інших високотехнологічних продуктів.

У компанії також повідомили про намір зосередитись на таких сферах зростання, як соціальна інфраструктура та квантові технології.

За даними японських медіа, Toshiba є великим працедавцем, у компанії працює близько 106 тисяч людей, а деякі її розробки вважаються критично важливими для національної безпеки, через що за ситуацією навколо корпорації пильно спостерігає уряд Японії.

Читайте також: Toshiba зупинила прийом замовлень та інвестиції у рф

Як повідомляв Укрінформ, гігант електроніки компанія Toshiba і провідний виробник мікросхем Rohm нещодавно заявили, що будуть спільно виробляти так звані «силові напівпровідники», які використовуються в електромобілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-