ЄБРР збільшив капітал на €4 мільярди для надання інвестицій Україні

ЄБРР збільшив капітал на €4 мільярди для надання інвестицій Україні

Укрінформ
Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалила збільшення капіталу на 4 мільярди євро, що дозволить банку подвоїти інвестиції в Україну.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Рішення набере чинності 31 грудня 2024 року.

Збільшення капіталу, третє в історії банку, доведе його до 34 мільярдів євро.

У ЄБРР зауважили, що додатковий капітал від акціонерів використають "для забезпечення значних і стабільних інвестицій в реальний сектор економіки України як у воєнний час, так і в період відновлення".

Зазначається, що додатковий капітал дасть змогу ЄБРР продовжувати щорічні інвестиції в Україну на рівні близько 1,5 млрд євро під час війни, а також збільшити цю підтримку до 3 млрд євро щороку, коли розпочнеться відновлення країни.

ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні протягом останніх 30 років. Після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році його підтримка значно зросла. ЄБРР виділив Україні 3 мільярди євро (3,3 мільярда доларів) у 2022-2023 рр.

Читайте також: ЄБРР виділить Україні €150 мільйонів для підтримки енергетичної безпеки - Шмигаль

У червні рейтингове агентство Fitch оцінило чистий ризик за гарантіями ЄБРР для України на рівні 2,5 мільярда євро, що становить 12,8% від акціонерного капіталу.

Як повідомляв Укрінформ, Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку підписали угоди про надання 150 млн євро для підтримки НЕК "Укренерго" для проходження опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-