Ціни на нафту загальмували після активного зростання напередодні

Ціни на нафту загальмували після активного зростання напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту рухаються сьогодні слабко й різноспрямовано, після активного зростання за підсумками попередньої сесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Ціна лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,09 за барель, що на $0,14 (0,18%) вище за показник на закриття попередньої сесії. 18 грудня ціна на ці контракти зросла на $1,4 (1,8%), до $77,95 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися на $0,12 (0,17%) і становили $72,35 за барель. За підсумками минулої сесії вони здорожчали на $1,04 (1,5%), до $72,47 за барель.

Зростання цін на нафту спровокували атаки єменських хуситів на судна, що прямували через Червоне море. У результаті найбільші морські перевізники почали переспрямовувати свої танкери й контейнеровози на інші маршрути, а BP plc призупинила всі перевезення нафти через регіон.

«Ці атаки не щось нове, але останніми тижнями зросла їхня інтенсивність, - написав Роберт Фрейзер зі Schneider Electric. - У хуситів недостатньо сил для блокади в регіоні, але вони можуть порушити судноплавство й змінити оцінки ризиків».

Читайте також: Євросоюз відстежуватиме танкери, які перевозять російську нафту

Крім того, підтримку нафтовому ринку надали підсумки засідання Федеральної резервної системи, що відбулося минулого тижня. Керівники ФРС сигналізували про те, що цикл підйому відсоткових ставок закінчено, і спрогнозували зниження ключової ставки на 75 базисних пунктів протягом наступного року.

«Рішення Федрезерву зміцнило надії на м'яку посадку, а макроекономічні статдані виявилися недостатньо поганими, щоб посилити страхи жорсткої посадки», 2 написали аналітики Sevens Report Research.

Попередній тиждень вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures склала $76,96 за барель. Водночас ф'ючерси на нафту WTI на січень на електронних торгах NYMEX коштували $71,89 за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-