LTG Cargo планує запустити до України щотижневий контейнерний поїзд

LTG Cargo планує запустити до України щотижневий контейнерний поїзд

Укрінформ
Транспортна компанія LTG Cargo, що входить у групу Литовської залізниці (Lietuvos geležinkeliai, LTG), має намір запустити щотижневий контейнерний поїзд до України через ускладнену ситуацію на автомобільних пунктах пропуску через держкордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба LTG Cargo.

«Лише за листопад ми отримали майже 80 нових запитів на перевезення вантажів до України та з України. Абсолютна більшість із них — від компаній, які досі займалися транспортуванням вантажів вантажівками. Безпрецедентна ситуація спонукає клієнтів розглянути можливість транспортування залізницею до України або з України заморожених продуктів, виробів з паперу та картону, хімічних товарів чи деревини», — зазначила генеральна директорка LTG Cargo Еґле Шиме.

Пошук нових рішень стимулюється також значно збільшеними витратами на автомобільний транспорт. За підрахунками LTG Cargo, після формування повного состава поїзда перевозити вантаж залізницею можна буде вдвічі дешевше, ніж автомобільним транспортом. За одну поїздку потяг може перевезти стільки вантажу, скільки зазвичай перевезуть 36 вантажівок.

Проте перевезення деяких категорій товарів залізницею обмежене відсутністю відповідних контейнерів на ринку. Йдеться, зокрема, про сорокафутові контейнери з автономним холодильним обладнанням.

«Оскільки попит зріс, а пропозиція таких контейнерів у регіоні залишилася незмінною, клієнтам доводиться шукати способи надійного захисту контейнерів для швидкопсувних товарів», — наголосили в LTG Cargo.

Читайте також: Словацькі перевізники пропустять ще 20 українських фур і заблокують кордон

Водночас уже є результати співпраці з новими клієнтами — з Каунаського інтермодального термінала до України сформовано потяг зі збірним вантажем трьох клієнтів у контейнерах. Він перевозитиме гранули ПЕТ та сульфат амонію, а також порожню тару. Наступного тижня потяг має дістатися України — планується, що на дорогу йому знадобиться 8-9 днів.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Укрзалізниця і LTG Cargo протестували інтермодальний маршрут Клайпеда—Каунас—Київ.

Фото: LTG Cargo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-