В Україні через бойові дії та технічні причини знеструмлені 408 населених пунктів

В Україні через бойові дії та технічні причини знеструмлені 408 населених пунктів

Укрінформ
Станом на ранок 7 грудня 2023 року через бойові дії та технічні причини без світла залишаються 408 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Планові відключення побутових споживачів не передбачаються", - наголосили у міністерстві.

Зазначається, що ситуація в енергосистемі України стабільна та контрольована.

На Донеччині за добу було відновлене енергопостачання трьох населених пунктів; через обстріли лишилися без світла 17,7 тис. споживачів. Всього станом на ранок 7 грудня залишаються без електроенергії 114 населених пунктів Донеччини (134,9 тисячі точок обліку).

На Харківщині через бойові дії знеструмлено 16,3 тисячі абонентів, заживлено 1,5 тисячі клієнтів. Енергетики проводять огляд мереж, пошкоджених внаслідок нових обстрілів у трьох громадах області. Крім того, відновлене газопостачання 100 споживачів, які залишилися без газу через пошкодження газопроводу.

У Херсоні заживлено 302 абонентів, які були знеструмлені через бойові дії, залишаються відключеними 3,6 тисячі споживачів. В області залишаються без світла 45 населених пунктів (понад 26 тисяч точок обліку).

Внаслідок бойових дій також залишаються знеструмленими 63 населених пункти у Запорізькій області, 54 – на Сумщині, 19 – на Чернігівщині.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині через ворожі обстріли у 30 населених пунктах немає світла

У Дніпропетровській області з технічних причин знеструмлювались майже 3 тисячі абонентів. На ранок усіх абонентів підключено.

Як повідомлялося, станом на ранок 6 грудня енергетики заживили всі населені пункти, що були знеструмлені через негоду. Через бойові дії та технічні причини залишалися без світла 423 населених пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-