Німеччина та ЄІБ нададуть €20 мільйонів на впровадження в Україні «зеленої» енергетики

Німеччина та ЄІБ нададуть €20 мільйонів на впровадження в Україні «зеленої» енергетики

Укрінформ
Федеральне міністерство економіки та клімату Німеччини (BMWK) та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планують виділити 20 млн євро грантових коштів на впровадження технологій відновлюваної енергетики в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

“Під час Конференції ООН зі зміни клімату (COP28) BMWK, ЄІБ та Міністерство відновлення України домовилися підписати грант на суму 20 млн євро для програми “Renewable Energy Solution Programme” («Програма рішень для відновлюваної енергетики»). Грант покликаний підтримати розвиток відновлюваної енергетики в Україні, зокрема під час відновлення муніципальної інфраструктури у громадах”, - ідеться у повідомленні.

Програма RES розроблена для впровадження енергоефективних рішень у громадських будівлях: школах, лікарнях та дитячих садках.

Грантові кошти будуть виділені громадам та містам, що вже отримують фінансування в межах наявних рамкових кредитних угод ЄІБ.

Допомога буде надана на забезпечення системами сонячної енергії, геотермальними тепловими насосами, а також пошук рішень для використання енергії біомаси.

За словами віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, ця угода є ще одним кроком у співпраці Мінвідновлення з ЄІБ і урядом Німеччини для зміцнення енергетичної безпеки України на тлі російської війни.

“Орієнтація на "зелену" енергетику – наш стратегічний крок для енергетичної незалежності в цілому. Громадські будівлі споживають значну кількість енергії для освітлення, опалення, охолодження та живлення електропристроїв. Інтеграція відновлюваної енергетики має кілька переваг: безперервність надання послуг, економія коштів, скорочення викидів, підвищення стійкості та зменшення нестабільності цін”, - зазначив він.

Читайте також: У Єврокомісії радять Україні розвивати «зелені» технології, щоб отримувати прибутки після вступу в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, на кліматичному саміті COP28 у Дубаї (ОАЕ) міністр енергетики України Герман Галущенко презентував звіт із декарбонізації українського енергетичного сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-