Укргідроенерго до кінця року отримає €133 мільйони на реконструкцію ГЕС

Укргідроенерго до кінця року отримає €133 мільйони на реконструкцію ГЕС

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) до кінця 2023 року виділить ПрАТ "Укргідроенерго" транш на 133 млн євро за проєктом "Реабілітація гідроелектростанцій".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргідроенерго.

"За підтримки партнерів з Європейського інвестиційного банку та після отримання погодження від державних установ, у грудні 2023 буде отримано транш у сумі 133 млн євро, що є частиною невибраної суми позики ЄІБ за діючим проєктом "Реабілітація гідроелектростанцій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Турецька Dolsar допоможе у відновленні Каховської ГЕС і будівництві Канівської ГАЕС

В Укргідроенерго зазначили, що проєкт розпочався ще у 2012 році й у його межах компанія вже залучила 200 млн євро кредитних коштів від ЄІБ на реконструкцію 20 гідроагрегатів. Роботи проводилися на Київській ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій та Середньодніпровській ГЕС, Дніпровській ГЕС-1 та Дніпровській ГЕС-2.

З огляду на надзвичайну ситуацію через агресію Росії проти України та цілеспрямоване руйнування агресором об’єктів енергетичної інфраструктури, Укргідроенерго розраховує оперативно здійснювати закупівлі критично важливого обладнання та завершити роботи з реконструкції гідроагрегатів.

Читайте також: Галущенко: ФРН є найбільшим донором Фонду підтримки енергетики України - понад €100 мільйонів

Як повідомлялося, 1 грудня Кабінет Міністрів збільшив на 5,774 млрд грн обсяг надання кредитів з державного бюджету Міністерству енергетики за програмою "Реконструкція гідроелектростанцій ПpAT "Укргідроенерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-