ВАКС залишив у силі вирок ексголові Державіаслужби

ВАКС залишив у силі вирок ексголові Державіаслужби

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) підтвердила вирок колишньому голові Державної авіаційної служби Денису Антонюку у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Телеграмі.

У САП нагадали, що суд першої інстанції визнав Антонюка винним у тому, що він з корисливих мотивів надав незаконні переваги авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» на маршруті Київ – Тегеран – Київ, внаслідок чого інша авіакомпанія «Українсько-середземноморські авіалінії» (UM Air) зазнала збитків.

Антонюка визнали винним за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – зловживання службовим становищем.

«Колегія суддів АП ВАКС залишила без змін покарання ексголові Державіаслужби у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк 3 роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн», – ідеться у повідомленні.

Читайте також: Справу ексглави «Нафтогазу» Коболєва передали до суду

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Як повідомлялося, Денис Антонюк обіймав посаду голови Державіаслужби з березня 2014 року до вересня 2015 року. Перед цим він був директором МАУ з розвитку маршрутної мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-